Jubileum M.S.V.’71 gevierd tijdens Megaweek

Op donderdag 21 april werd voor de 25e keer door vele vrijwilligers de tent opgezet voor de 25e Megaweek van M.S.V. ’71 met tal van activiteiten. De Meezingavond op vrijdag 22 april was een gezellige opening van de Megaweek. Een dag later genoot een volle tent van optredens van Samantha Steenwijk, Ad van Opstal, Danny de Munk en het feest duo Helemaal Hollands tijdens de Nacht van MSV.

Zondagmiddag 24 april werd in een reünieachtige sfeer de 50e verjaardag van M.S.V.’71 gevierd. Zo’n 300 liefhebbers hebben er een gezellige samenzijn van gemaakt met mooie toespraken van de wethouder sport Sjef Evers en een afgevaardigde van de KNVB. Ook de MSR was vertegenwoordigd.

Maandagmiddag was de tent afgeladen met vrolijke kinderen op de kindermiddag en in de avond puilde de tent alweer uit voor de Bingo met als speciale gast onze burgemeester met zijn vrouw.
De Oranje Party was op de woensdagavond helemaal uitverkocht! De DJ’s van Q-music maakte er een echt oranje knalfeest van.

De afsluitende Koningsdag was een gezellige zonnige dag voor jong en oud. Het was in de ochtend snel druk bij de kinderspelen wat later op de middag gevolgd werd door  gezellige live muziek op het podium. Tim Douwsma, Charley Luske en Irvine zetten de tent op stelten.

Op donderdag 28 april werd de tent weer afgebroken. Met de complimenten van de veiligheidsregio R’dam, de politie en de gemeente Maassluis werd de 25e Megaweek goed afgesloten.

In samenwerking met de Megaweek hoofdsponsor Embassy Freight Rotterdam heeft de Stichting Vrienden van M.S.V.’71 zich tijdens de 25e Megaweek weer ingezet voor een goed doel. Dit jaar is er geld ingezameld voor de Stichting AK. Deze Maassluise Stichting zet zich al jaren in voor humanitaire hulpverlening in Oekraïne.
De hulpverlening van Stichting AK aan de armste mensen in de West-Oekraïense provincie Transkarpatië werd al verleend ver voor de oorlog met Rusland. Stichting AK biedt daar hulp aan ouderen, gehandicapten, grote gezinnen, werklozen en andere mensen die met een gemiddeld inkomen van 50 euro per maand moeten rondkomen. De Stichting AK is nu ook gestart met het inzamelen van geld voor het opvangen van vluchtelingen in Oekraïne zelf. Hier worden de vluchtelingen dan ook opgevangen in scholen, gymzalen, bij particulieren etc.. Voor deze opvang is veel geld nodig. Van ieder kaartje dat verkocht is voor de Nacht van M.S.V.’71 en de OranjeParty is een bedrag gedoneerd aan de Stichting AK.

Zaterdag 25 juni waren Janny en Bram Vreugdenhil van de Stichting AK uitgenodigd bij M.S.V.’71 en hebben zij namens Joey de Groot van Embassy Freight Rotterdam en Jenny Storm van de Stichting Vrienden van M.S.V.’71 een cheque t.w.v. € 1.750,- in ontvangst mogen nemen. Ook kregen zij de Oekraïense vlaggen, die rondom de Megaweek op ons sportcomplex wapperden, overhandigd, geschonken door advocatenkantoor Van der Feltz uit Den Haag.